Media

MEDIA

Cleo

Voor deze film heeft Eva nauw samengewerkt met enkele lotgenoten van Even Zeer.


Verhaal: Cleo (17) overleeft een verkeersongeval met vluchtmisdrijf waarin haar ouders om het leven komen. Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse tiener, die troost zoekt in de 12-jaar oudere, mysterieuze Leos.

Sterke getuigenis op MNM voor de verkeersweken!


Magalie verloor haar beste vriendin in een ongeval: "De andere chauffeur had teveel gedronken...". We hebben het op MNM over jou. En vooral: hoe jij je gedraagt op de weg. Ben je ooit al eens na een pintje te veel toch nog achter het stuur gekropen? Goed wetende dat je niet meer zou mogen rijden... Klik hier om de getuigenis te bekijken.

Emotionele getuigenis over auto-ongeluk met dodelijke afloop


Om de getuigenis te bekijken: klik hier

Sterke getuigenis op MNM voor de verkeersweken!


Cynthia raakte betrokken bij een dodelijk ongeval. Stel, je zit in de wagen en plots knalt er een motor tegen je, de motorrijder sterft na het ongeval... Bij Cynthia werd dat werkelijkheid. Vandaag, 1,5 jaar later, is haar leven helemaal veranderd. Klik hier om de getuigenis te bekijken.


Boek: Mij overkomt het niet - Sabine Cocquyt


Een verkeersongeval veroorzaken: wat doet dat met iemand?Sabine Cocquyt geeft de anonieme veroorzakers in de rubriek 'ongevallen' van uw krant een gezicht. Ze heeft vijf indringende gesprekken. Over de schaamte die veroorzakers vaak in een isolement drijft. Over het wachten op proces en straf. Over torenhoge schuldgevoelens die hen ervan weerhouden hulp te vragen of te aanvaarden. Verhalen over angst voor de slachtoffers of nabestaanden. Het verlangen om een kaartje te schrijven en spijt te betuigen. Hun zoektocht naar herstel.

Een verkeersongeval kan iedereen overkomen, vluchten is niet de oplossing

Duidingsmagazine "Pano" kroop vanavond in het hoofd van mensen die vluchtmisdrijf gepleegd hebben. Even Zeer vzw, een lotgenotenvereniging van mensen die een verkeersongeval veroorzaken, wil de strijd tegen vluchtmisdrijf aangaan en pleit ervoor om bij de slachtoffers te blijven. Toch vangt de vzw ook mensen op die vluchtmisdrijf gepleegd hebben. Ze hoopt dat de constructieve aanpak meer zal opleveren dan een louter repressief beleid of vooroordelen.

Klik hier voor het volledige artikel op VRT NEWS.


Praktisch gids na een verkeersongeval: Als het verkeer je raakt

Na een verkeersongeval worden slachtoffer, veroorzaker en zijn omgeving geconfronteerd met vele vragen. Deze praktische gids richt zich tot iedereen die (in)direct betrokken raakte bij een verkeersongeval. In de gids vinden ze een antwoord op vragen over de juridische, verzekeringstechnische, sociale, emotionele en medische gevolgen van een verkeersongeval.


Boek: Het spijt mij - Sabine Cocquyt


De chauffeur van een schoolbus die door een ongelukkig manoeuvre zijn vaste begeleidster overrijdt. Een mama van twee die een seconde niet goed oplet, een klap hoort en dan haar hart voelt stilstaan omdat er achter haar auto een scholier ligt. Een jongen die omkomt bij een weekendongeval terwijl zijn vriend achter het stuur ervan afkomt met een whiplash. Een vrouw die het zebrapad oversteekt en wordt gegrepen door een automobilist die vluchtmisdrijf pleegt.

Sommigeongevallenconfronteren ons met de vernietigende kracht van het noodlot. En ‘ons’, dat zijn in de eerste plaatsslachtoffers en veroorzakers, want beide partijen moeten leren leven met wat gebeurd is. In 'Het spijt mij' volgt Sabine Cocquyt debemiddelingdie na zo’n tragische gebeurtenis wordt opgestart. Wil een moeder de veroorzaker van het ongeval dat haar zoon het leven kostte in de ogen kijken? En wat zeg je als veroorzaker tegen de vrouw die je een paar weken voordien van haar sokken reed?Verhalen die de kracht van bemiddeling tonen.